sâmbătă, 23 aprilie 2011

Ce fotografii au castigat anul acesta premiul Pulitzer

Imaginile care fac cat un milion de cuvinte – ce fotografii au castigat anul acesta premiul Pulitzer

autor: Ana Raduta

Castigatorii de anul acesta ai premiilor Pulitzer au fost anuntati la inceputul saptamanii. Ca in fiecare an, fotoreportajele castigatoare au lasat fara grai priivtorii.
Cele mai ravnite premii jurnalistice au fost decernate la inceputul saptamanii, iar Los Angeles Times si The New York Times au fost marii castigatori, cu cate doua premii fiecare. Fotografiile ascund povestile cutremuratoare ale unor vieti greu incercate.

sursa



Aceasta fotografie a castigat premiul Pulitzer la categoria "Feature Photography". Fotograful este Barbara Davidson, de la Los Angeles Times, care a realziat un fotoreportaj despre victimele nevinovate ale confilctelor armate dintre bande rivale. Micuta de 10 ani Erica Miranda a fost impuscata de trei ori in spate, genunchi si sold, in timp ce se juca baschet in fata casei.








Jamiel Shaw Senior ingenuncheaza in fata sicriului fiului sau, Jamiel Jr., impuscat in urma unui conflict de cartier. In fotografie mai apar mama acestuia, fratele sau mai mic si matusa.













Josue Hercule (patru ani) a fost impuscat in cap de un barbat de 46 de ani, cunoscut pentru apartenenta sa la bandele de gangsteri. Sase luni mai tarziu, tatal copilului si-a parasit familia, iar Josue si cei trei frati ai sai au ramas in grija mamei lor, intr-o garsoniera micuta.











Rose Smith este o alta victima a schimburilor de focuri dintre bandele de cartier. La momentul in care a fost impuscata, era insarcinata in trei luni. Atat ea, cat si fetita sa au supravietuit, insa Rose nu va mai merge niciodata.






Aceasta fotografie a castigat premiul Pulitzer la categoria "Breaking News Photography" si a fost realizata de Carol Guzy, Nikki Kahn si Ricky Carioti, de la The Washington Post. Fotografia a fost facuta in urma cutremurului din Haiti, intr-un azil pentru batrani.
















Fotografia se numeste "Rugaciunea" si suprinde un moment de rugaciune al locuitorilor din Port-au-Prince, in urma cutremurului din Haiti.














Fotografia se numeste "Momentul in care timpul s-a oprit" si a fost facuta in Haiti, in urma cutremurului.













Un haitian incearca sa salveze o profesoara prinsa intre zidurile scolii in care preda. In dreapta sa este cadavrul unei eleve, care a murit strivita printre ruine.











Fotografia "Salvarea" a fost realizata de Carol Guzy. Micutul Reggie Claude este salvat de echipele de interventie din casa care s-a prabusit peste el si familia sa.





Fotografia "Viata printre ruine" prezinta un cuplu care se plimba mana in mana printre ruinele provocate de cutremur.





Niciun comentariu: