vineri, 1 aprilie 2011

Cosmin Fruntes "Real Life"@Carturesti

Real Life
expoziţie de pictură
Cosmin Fruntes


Va invitam la vernisajul expozitiei de pictura ''Real Life'' a artistului Cosmin Fruntes care va avea loc luni, 4 aprilie, ora 19:00 la cafeneaua sub Carturesti.

Expozitia va fi deschisa in perioada 4 - 30 aprilie.

text: Veronica Bodea

Un solid profesionalism de bună si veche traditie, dar si o pilduitoare si consecventă modestie, l-au recomandat pe Cosmin Fruntes de-a lungul carierei sale de artist plastic. Elementele constitutive ale artei sale se află în viziunile nepitoresti ale spiritului, în imagini ce isi au originea în gindire şi sentiment, dind prioritate valorilor de expresie, în cadrul unor cicluri.

Este o expozitie matura, cu lucrari impresionante, prin tema lor prin realizare, prin forta imaginii, prin compozitie. Lucrarile sunt penetrante, pline de trairi tumultoase, patrunse parca de forta unui protest împotriva realitatii, a existentei umane care ne da tuturor un sentiment grav si apasator de alienare, dar tocmai tusele întunecate si această atmosfera incarcata dau viaţă, o viaţa intensa fiecareia dintre picturile lui.

Aceste compozitii sunt rezultatul unor experiente limita, aduse la un prag de ambiguitate a relatiei cu abstractul, în masura sa provoace mai curind decit sa calmeze sensibilitatea privitorului. Artistul ne dezvolta un vocabular vizual palpitant si tulburator

Expozitiile lui Cosmin Fruntes reusesc mereu să evidentieze bogatia imagistica si zonele de profunzime ale artei sale, caracterul ei novator, colaborarea sa cu “hazardul” si permanentul sau substrat filozofic.Toate acestea se regasesc intr-un demers consecvent si coerent al creatiei sale artistice, evidentiind totodata exprimarea directa a vitalitatii subconstientului.

Iesită dintr-o energie de inepuizabilă fecunditate si bazată pe o stapinire constientă a mijloacelor, creatia lui Cosmin a solicitat repetate experiente si exercitii intense care au continuat să actioneze în zonele vointei si ale inteligentei cu o implinire în tehnică si în dimensiunea spirituală a imaginii.


Niciun comentariu: