marți, 3 mai 2011

Artiștii români contemporani expun la Washington


AtelierMix aduce la Washington “I am” – expoziţia ambasador a tinerilor artişti contemporani din România

Pe data de 7 mai va avea loc cea de-a cincea ediţie a EU Open House, un eveniment în cadrul căruia 27 de ambasade din Washington ale ţărilor membre UE îşi vor deschide porţile pentru publicul larg.

Pentru a aduce în faţa publicului din SUA o imagine moderna a României, galeria de artă online AtelierMix a organizat, în parteneriat cu Ambasada Română din Washington, un vernisaj de pictură ce include lucrări realizate de 16 tineri artişti români. Vernisajul va prezenta 26 de lucrări reunite sub titlul « I am », principiul de la care s-a pornit în realizarea acestei colecţii fiind alegerea lucrărilor reprezentative pentru stilul fiecăruia, lucrări prin care artiştii români se pot prezenta.

Artiştii participanţi în acest proiect sunt: Gina Ster, Marius Burhan, Lucian Lupu, Delia Călinescu, Jean Albu, Ovidiu Cloşca, Ruxandra Răileanu, Daniel Tufiș, Matei Enric, Claudiu Ciobanu, Cristian Gaşpar, Dragoş Burlacu, Sorana Tarus, Nectaria Radu, Irina Neacșu, Alexandru Lupșe.

Vernisajul va fi dublat de imagini din atelierele artiştilor, de prezentări verbale susţinute de reprezentanţii AtelierMix şi ca o noutate, va fi promovat ca un eveniment eco-friendly, toate materialele promoţionale fiind distribuite prin email.

Evenimentul din cadrul ambasadei va fi urmat de o expoziţie organizată în cadrul bibliotecii din Washington în perioada 9-15 mai, prin care AtelierMix își propune să promoveze activitatea culturală din Romania.

Lucrările expuse vor putea fi vizualizate şi online în secţiunea de vernisaje a galeriei ateliermix.ro, iar evenimentul va fi comunicat constant prin transmisii foto şi video pe Facebook/AtelierMix.ro

Evenimentul EU Open House marchează începutul unei săptamani dedicate Europei cu evenimente culturale pe întreg teritoriul Statelor Unite.

Fiecare ambasada va fi deschisa publicului larg între orele 10.00 – 16.00, prilej rar de a vizita clădirile şi de a experimenta tradiţiile şi moştenirea culturală a fiecărei ţări.

Ca în fiecare an sunt aşteptaţi un număr total de 100.000 de vizitatori.

Despre AtelierMix:

AtelierMix.ro este o galerie online de artă, dedicată exclusiv artiştilor români cu viziune proprie, mod de exprimare autentic şi capabili de a crea artă cu potenţial de patrimoniu.

Scopul proiectului este să obţină vizibilitate naţională şi internaţională pentru artiştii români şi să promoveze accesul unui public cât mai larg la achiziţiile de obiecte de artă autentice.

sursa

Niciun comentariu: