luni, 16 mai 2011

Lansarea galeriei AnnArt cu expozitia lui Sorin Ilfoveanu

Noua galerie de arta contemporana AnnArt Gallery anunta inaugurarea sediului sau din strada Mahatma Gandhi nr.1, sector 1, Bucuresti. Proiectul artistic de debut al galeriei este o expozitie de desen semnata de Sorin Ilfoveanu – un clasic al artei contemporane romanesti si totodata o prezenta puternica pe scena expozitionala internationala – cu lucrari in expozitii, muzee si colectii private importante ale lumii, de la Venetia la Tokyo, de la Bucuresti si Oslo la Paris.

Elev al maestrului Corneliu Baba, coleg de generatie printre altii cu Stefan Caltia si Sorin Dumitrescu, Sorin Ilfoveanu ocupa astazi un loc major in peisajul culturii romane. Cu un traseu artistic integru, reusind sa evite comenzile cu teme realist-socialiste si portretele omagiale in anii ’70 – ’90, artist de o remarcabila originalitate si forta creativa, Sorin Ilfoveanu si-a pus ulterior amprenta pe generatii intregi de tineri artisti – pe care i-a format ca profesor si decan al Facultatii de Arte Plastice din Bucuresti. Este decorat cu Ordinul Serviciul Credincios in grad de Mare Ofiter, potrivit modernism.ro
Expozitia vernisata la AnnArt Gallery, intitulata Desene 2008 – 2011, reuneste peste 100 de desene in creion si in creion conte si va fi deschisa publicului in perioada 17 mai – 16 august 2011. Catalogul expozitiei, la randul sau o frumoasa carte de privit si de invatat, parcurge cele 5 sectiuni ale expozitiei – Banchetul, Radesti, Desene creion Conte, Pitigaia si Gradina si este prefatat de un studiu scris de criticul de arta plastica Aurelia Mocanu: “Acum, la cei 65 de ani ai artistului, desene putenice si ample se ingemaneaza sub rame de aproape un metru si jumatate. Sunt prinse sub o semnatura-balama, caligrafiata peste marginile reunite, cate doua desene verticale (…). Dintr-o palma de pamant au rodit chipuri. In stanga, tarina, in dreapta, faptura.”

AnnArt Gallery îşi propune să promoveze artiști tineri precum și nume consacrate ale artei contemporane românești, să lanseze portofolii de ţinută pe o piaţă de artă în formare. Galeria își propune totodată să recupereze breşa de comunicare dintre artişti şi public printr-un proiect integrat, de lungă durată, menit să dezvolte cote reale de licitaţie, o informare de calitate a publicului larg şi o abordare profesională a lucrării de artă şi a colecţionarului de artă. Suntem intens animaţi de ideea conform căreia arta inspiră și poate schimba realitatea care ne înconjoară.

“Sunt impresionat de această nouă galerie: ‘îmi pare o promisiune fermă către calitate, profesionalism și creativitate” Sorin Ilfoveanu, aprilie 2011.

Galeria se află într-o zonă patrimonială a orașului, în vecinătatea unor repere de arhitectură iconică ale Bucureștiului – între Muzeul Ţăranului Român și Arcul de Triumf – fiind ea însăși situată într-o clădire stil neo-românesc, construită la începutul secolului trecut. În fapt, primul proiect programatic al galeriei a fost chiar conservarea arhitecturii tradiţionale a locului, în care s-a inserat un spaţiu cu dotări de ultimă generaţie a tehnologiei expoziţionale.

AnnArt Gallery

Str. Mahatma Ghandi nr 1, sector 1

(intrare din Şoseaua Kiseleff)

București

www.annartgallery.ro


Niciun comentariu: