luni, 26 septembrie 2011

Google la 13 ani

Celebrul motor de căutare a luat "naştere" ca un simplu proiect de doctorat realizat de tinerii în vârstă de 25 de ani, Larry Page şi Sergey Brin.

Google Inc. este o corporaţie americană multinaţională care administrează motorul de căutare pe Internet cu acelaşi nume. Google oferă o metodă simplă şi rapidă de găsire a informaţiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web. La începutul anului 2004, Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări.

Google dispune şi de motoare de căutare pentru imagini, cărţi, bloguri, grupuri de ştiri şi directoare web.

Deşi cei doi fondatori ai Google, Larry Page şi Sergey Brin (25 de ani), au început să lucreze împreună la un motor de căutare încă din anul 1995, lucrând la proiectul de doctorat, însă compania s-a născut oficial pe 27 septembrie 1998.

Initial, proiectul s-a numit BackRubm iar apoi Larry Page şi Sergey Brin l-au schimbat cu Google, inspiraţi fiind de un nepot.

Numele Google este un joc de cuvinte de la googol, neologism pus în circulaţie de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaş format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10 la puterea 100).

La sfârşitul anului 2007, Google, a fost cotat drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane de dolari (86057 milioane dolari SUA), dar şi după modul de percepţie de către utilizatori, următoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald's, Nokia şi Marlboro.

Astazi, Google duce o luptă acerba pentru supremţtie, cu Yahoo. Din urmă vine şi MSN. Google a depăşit deja Altavista ţi Lycos, şi poate fi accesat în 35 de limbi, în afara de engleză.

De asemenea, conform unui sondaj realizat de Harris Interactive, Google a fost declarată, la sfârşitul lui 2007, ca fiind compania americană cu cea mai bună reputaţie, mai ales datorită modului în care îşi tratează angajaţii. Cei aproape 8000 de angajaţi beneficiazî de serviciile unui maseur plătit de firma şi au acces la o piscinî.

Larry Page şi Sergey Brin joaca hokey cu subalternii în parcare ţi organizeaza tot felul de distracţii pentru salariaţii lor. Cei doi locuiesc tot cu chirie ţi conduc maşini economice. Hainele lor preferate sunt tricoruile şi pantaloni scurţi.

De curând, Google şi-a mărit numărul serviciilor oferite prin reţeaua de socializare Google+, care la 22 septembrie strânsese peste 37 de milioane de utilizatori.

sursa

Niciun comentariu: