vineri, 23 septembrie 2011

Jim Henson - păpuşar. Google si păpușile Muppets aniverseaza 75 de ani de la nasterea acestuia



Jim Henson , este păpușarul care a avut un uriaș succes cu Muppet Show, un program de televiziune britanic. Personajele serialului sunt o serie de păpuși denumite Muppets. Multe dintre păpuși au fost realizate în colaborare cu echipa serialului Sesame Street.

Păpușile lui Jim Henson - Kermit, Miss Piggy, Big Bird, Oscar Grouch, Elmo, Zoe, Bert, Ernie, Cookie Monster, Grover, Abby Cadabby şi contele Count von Count sunt cunoscute în întreaga lume.Termenul Muppets (celebrele papusi) a fost inventat de papusarul englez, din doua cuvinte englezesti: marionettes (marionete) si pupets (papusi).

Personajul principal este Kermit Frog, prezentatorul spectacolului, care încearcă să păstreze controlul asupra celorlalte personaje precum și a interacțiunii cu oaspeții emisiunii, aceștia fiind în general persoane celebre. De asemenea, Kermit este probabil singura marionetă din lume care şi-a publicat memoriile.

Astăzi Google , printr-un nou logo, aniversează 75 de ani de la nașterea lui Jim Henson. Cel mai mare motor de cautare, a publicat 6 imagini animate cu personajele create de el.

Lansat în anul 1969, ”Sesame Street” este unul dintre cele mai lungi seriale de televiziune, fiind turnate peste 4.100 de episoade, în 38 de sezoane. Serialul a rămas în amintirea tuturor pentru personajele sale, ”Muppets”, sau ”Los Teleñecos”, cum le spun spaniolii. ”Muppets” sunt un grup de păpusi create de Jim Henson. În mod individual, o ”Muppet” este una dintre marionetele făcute de Jim Henson sau de către cei care lucrau in atelierul companiei sale. Serialul a fost difuzat în 140 de ţări, inclusiv România, India, Japonia, Bangladesh, Kosovo sau teritorii precum Palestina. Premiera show-ului a avut loc la data de 10 Noiembrie 1969, în Statele Unite.

Walt Disney Pictures a lansat in această vară, un nou trailer pentru următoarea lor producţie, The Muppets. Filmul, regizat de James Bobin, scenariul fiind scris de Jason Segel şi Nicholas Stoller, va avea premiera pe 23 Noiembrie 2011 şi are o distribuţie formată din Emily Blunt, John Krasinski, Zach Galifianakis, Amy Adams, Selena Gomez, Neil Patrick Harris, Ed Helms, Jason Segel, Jack Black, Danny Trejo. Alături de îndrăgitele păpuşi vor juca actori şi cântăreţi celebri, precum Emily Blunt, Billy Crystal, Lady GaGa şi Jean-Claude Van Damme.

Fiind în vacanţă la Los Angeles, Walter, cel mai mare fan al păpuşelor Muppet (Muppet Show este un program de televiziune britanic, produs de păpuşarul Jim Henson unde personajele serialului sunt o serie de păpuşi denumite Muppets), Gary (Jason Segel) şi Mary (Amy Adams) descoperă planul monstruos al lui Tex Richman (Chris Cooper) de a rade de pe faţa pământului Teatrul păpuşelor Muppet pentru a extrage petrolul pe care stă construcţia. Aceştia au nevoie de 10 milioane de dolari şi trebuie să organizeze cel mai mare show TV din toate timpurile pentru a salva teatrul.


sursa

Niciun comentariu: