miercuri, 15 februarie 2012

Umbrele lui Francisc Chiuariu la AnnArt

Vă invităm la expoziţia personală Francisc Chiuariu: Shadows, deschisă la AnnArt Gallery în perioada 15 februarie – 17 martie.

Noul cod portocaliu al Bucureştiului ne reprogramează vernisajul pentru luni, 20 februarie, ora 19 – când vă aşteptăm la o vizionare privată în prezenţa artistului şi a curatorului expoziţiei, Cosmin Năsui.

Evenimentul face parte dintr-un proiect expoziţional major al lui Francisc Chiuariu, prezent în această iarnă-primăvară cu trei expoziţii simultane la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, Muzeul Național de Artă Contemporană şi galeria privată de artă contemporană AnnArt Gallery. Partener media modernism.ro

După o carieră de peste 20 de ani, Chiuariu se află astăzi într-un arc de intensă originalitate creativă prin seria de lucrări Outdoor.

Începută în 2009 și însumând acum peste 50 de piese, „Outdoor” reprezintă cea mai importantă serie din creația lui Francisc Chiuariu. Numeric, seria este foarte generoasă, iar expresivitatea totală a acesteia este rezultatul combinării în aceeași imagine a experiențelor picturii, fotografiei și filmului. Această traversare a genurilor este posibilă printr-o inovație personală a lui Chiuariu, care folosește suportul de backlit pentru pictură (Cosmin Năsui, curator)

În acest context, expoziţia Shadows de la AnnArt prezintă în premieră 13 lucrări mari, pe backlit precum şi o instalaţie lightbox, cu lumină cinetică, ce dă picturii iluzia de profunzime. AnnArt lansează totodată catalogul seriei, produs în tiraj de 300 exemplare, dintre care 12 în ediţie limitată, cu semnătura artistului şi un desen original. Expoziţia este susţinută şi de un scurt documentar, filmat recent în atelierul artistului.

AnnArt gallery este o galerie de artă contemporană şi casă de licitație fondată la Bucureşti în mai 2011. Promovează şi vinde in România şi în străinătate artişti consacraţi şi emergenţi.

AnnArt Gallery

Str. Mahatma Gandhi Nr.1, Sector 1 (zona Kiseleff/Docenţilor), Bucureşti

Program: luni – vineri 15:00 – 20:00, sâmbătă 12:00 – 20:00

Tel: +4 031 437 95 33 | Mob:+4 0752 042 042 | Fax: +4 031 437 95 32
office@annartgallery.ro | www.annartgallery.ro




sursa

Niciun comentariu: