marți, 29 mai 2012

Andreea Costenco “Camino History Organic Structure”@Galeria Odeon

Joi, 7 iunie ora 18.00, Galeria Odeon și Danaart Gallery vă invită la vernisajul expoziției “Camino History Organic Structure”.
Expoziția, prima din această serie a artistei Andreea Costenco, reprezintă o călătorie în lumi paralele, o întâlnire între conștient și subconștient. Îngemânarea între realitatea gândită-văzută și cea exprerimentată-simțită va fi transpusă prin intermediul unei instalații de pictură cinetico-interactivă. Spațiul cu valențe teatrale amplifică sentimentele și emoțiile privitorului într-o notă dinamică, cu dorința că experimentarea acestor trăiri să poată călăuzi spre o nouă formă de comunicare.
Sunetul a fost oferit cu generozitate de Giuseppe Rizzo și va învălui spațiul Galeriei Odeon căreia îi mulțumim pentru găzduire și Danielei Zbarcea pentru susținere și promovare.
Evenimentul se va desfășura în cadrul Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42, Sector 1, Bucureşti), pe perioada 7-9 iunie. Din cauza unor date tehnice specifice reprezentatiei va recomandam vizionarea ansamblului în data de 7 intre orele 18.00 – 21.00.


Andreea Costenco - date biografice

Andreea Costenco a început parcursul în cariera artistică în Bucureşti, a absolvit Liceul de Arte Nicolae Tonitza şi a continuat cu studiile universitare pentru a obţine o diplomă în Arte Plastice la Universitatea București. Ea a urmat un master în scenografie la MA Scenography la Central Saint Martins Colege of Art and Design din Londra.
Cea mai recentă expoziție de pictură/ instalaţie a fost realizată în Munchen, “Odissee”, Westandvillage în 2010. Ca pictor Andreea a mai expus la " Young Colours – Tineri Artiști – Expoziție Pictură " de la Art Expo/ Galeriile Teatrului Naţional din România 2004, Muzeul Banatului din Timişoara 2004 și alte participări la expoziţii în ţară şi străinătate. De asemenea a prezentat seria "Looking for Mr. Green" la Titu Maiorescu Rumanisches Kulturinstitut din Berlin. În 2002, a realizat o expoziţie intitulată Metamorfosi la Instituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneţia.
Ca artist multimedia Andreea Costenco a participat cu doua lucrări video la competiţiile internaţionale SCHMIDT, “Sin City” în 2011 şi Moby, “Wait for me” în 2010. Alte lucrări includ "Something about Lysistrata", eveniment instalaţie/performance de la Cantieri Culturali Alla Zisa, Palermo, Sicilia în 2005; un scurt video experimental "World Story" prezentat la Uncut, eveniment de film de scurt metraj în cadrul Institute of Contemporary Art (ICA), The Mall, London, Institut de Artă Contemporană din Londra 2004 (Anterior prezentat la Festivalul CineMAiubit, la Cinema Studio din Bucureşti). În 2002, a creat o expoziţie de instalaţie/ intervenţie intitulată “I Love New York” la Galeria Eforie din Bucureşti, care a fost prezentată şi ca o expoziţie multimedia la Comisia Fulbright în Bucureşti.
Ca scenograf Andreea Costenco a conceput un spațiu unitar de desfășurare în care a asamblat, în mod armonios şi coerent, decorul şi costumele pentru spectacolul "O noapte furtunoasă" de Ion Luca Caragiale de la Teatrul Bulandra ce a avut premiera în mai 2002, prezentat şi în cadrul Festivalului Naţional de Teatru "Ion Luca Caragiale", ediţia a XII-a de la Bucureşti.

Niciun comentariu: