sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Concursul Național de Scenografie George Löwendal, ediția a III-a, 2012


03 decembrie 2012, ora 18.00
Fundația Löwendal, P-ța Gh. Cantacuzino, nr.1

Onorând tradiția familiei Löwendal de a încuraja tinerele talente în domeniul plastic și teatral, Fundația Löwendal organizează anual Concursul Național de Scenografie „George Löwendal”, un proiect unic în România și un brand exclusiv al Fundației Löwendal.

Concursul îşi reafirmă principala sa misiune, aceea de a începe un dialog între opera teatrală a lui George Löwendal, extrem de originală şi novatoare în contextul primei jumătăţi a secolului XX, şi preocupările noilor generaţii de scenografi.

Concursul se adresează studenţilor de la secţiile de scenografie (licenţă şi masterat), precum şi tinerilor absolvenţi cu vârsta sub 30 de ani ai Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti (UNARTE), Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti (UNATC), Universităţii de Arte din Târgu-Mureș (UAT) şi Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti (UAUIM).
 
Tema celei de-a treia ediții, lansată pe 11 mai 2012, propusă de profesorul și scenograful Cristian Niculescu, este piesa Volpone de Ben Jonson, cu referire la scenografia semnată de George Löwendal la spectacolul cu acest titlu, în anul 1928, la Teatrul Național din Cernăuți. (pentru mai multe informaţii, vezi albumul „George Löwendal, un aristocrat în luminile rampei”, editat de Institutul Cultural Român şi Fundaţia Löwendal, Bucureşti, 2011, pp. 158–163).


http://www.lowendal.ro/2012-11-24-concursul-national-de-scenografie-george-lowendal-editia-a-iii-a-2012/

Niciun comentariu: