Follow by Email

vineri, 4 martie 2011

Gheorghe I. Anghel / Expozitiei de pictura si lansare album / Muzeul Taranului Roman

Luni, 7 martie 2011, de la ora 18.00, la Muzeul Taranului Roman (Sala Foaier) va avea loc vernisajul expozitiei de pictura si lansarea albumului Gheorghe I. Anghel, aparut la Editura Institutului Cultural Roman. La eveniment vor lua cuvantul Cristian Velescu și Ruxandra Demetrescu.

Gheorghe I. Anghel (n.1938, Cluj-Napoca) a absolvit Institutul de Arte Plastice „N.Grigorescu” din Bucuresti, la clasa de pictura a profesorului Ion Marsic. De timpuriu, artistul a luat lectii de desen cu Lola Shmiererer Roth, eleva a lui Lovis Korinth la München si a lui Derrain la Paris. Doctor in arte vizuale, este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si al Fundatiei Taylor din Paris. In anul 2003 a fost distins cu Ordinul „Meritul cultural“ in grad de mare ofiter.

In 2007, la Salonul de la Grand Palais, artistul a obtinut Premiul Breaute al Academiei Franceze, medalia de argint a salonului si Premiul Sandoz al fundatiei Taylor. Ca urmare a acestui premiu, artistul a fost invitat sa expuna la Cleon d’Andran, in 2008, la Auver sur Oise si la Frette sur Seine, in 2010.

(…) pe suprafata uneia si aceleiasi imagini, ori poate in adancul ei, stau fata in fata cele doua ipostaze – deja de multa vreme canonizate – ale oricarui act cultural, si, prin extensie, ale oricarui act creator: apolinicul si dionisiacul. Cel dintai a imbracat – in pictura lui Gheorghe I.Anghel – hainele tematice ale clasicismului elin, in vreme ce al doilea – aidoma unui duh nelinistit si ratacitor (…) pare a fi imprumutat vremelnic chiar persoana artistului, trupul si poate chiar fiinta sa. Nu rareori o asemenea interpretare e determinata de imprejurarea ca viata se amesteca in opera si viceversa. – Cristian R. Velescu

Expozitia va fi deschisa in perioada 7-14 martie 2011.

Intrarea este libera.sursa

Niciun comentariu: