duminică, 27 martie 2011

The [good], the [bad] & the [ugly]… featuring the [beauty]@MTR

Vernisaj luni, 28 martie, ora 19.00 la Clubul Țaranului
Expozitia este deschisa 28 martie – 13 aprilie

Artisti: Mircea Dragomirescu, Ilinca Oprea, Corina Raiciu, Alex Serban
Curator: Nona Serbanescu

Luni, 28 martie, ora 19.00 are loc la Clubul Țaranului vernisajul expozitiei de pictura The [good], the [bad] & the [ugly]… featuring the [beauty]. Expun artistii Mircea Dragomirescu, Ilinca Oprea, Corina Raiciu si Alex Serban, curator Nona Serbanescu, intr-un eveniment organizat de Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane in parteneriat cu Clubul Țaranului.

Mircea Dragomirescu, Ilinca Oprea, Corina Raiciu si Alex Serban au in comun faptul ca finalizeaza in aceasta primavara masterul in pictura la clasa profesorului Alexandru Chira, acesta fiind insa unicul reper al unei presupuse unitati vizual / conceptuale. Dincolo de contextul academic si de spatiul de lucru pe care il impart la propriu, similitudinile inceteaza lasand loc unor cautari artistice personale, desfasurate in areale imagistice fundamental distincte.

Provocarea alaturarii discursurilor plastice aduse in discutie este riscanta atat prin diferentele structurale si de preocupare dintre cei patru artisti cat si pentru momentul atat de delicat al inceputului de drum ce caracterizeaza o etapa precum cea a finalizarii studiilor artistice. De aici motivul pentru care am plasat intreaga intamplare vizuala sub semnul unui ipotetic ”vest salbatic”.
The [good], the [bad] & the [ugly]… featuring the [beauty] reprezinta tot atatea ipostaze ale artistului cautandu-si rolul si teritoriul vizual specific. Plecand de la premisa ludica a unei distributii western, Corina Raiciu ar putea prelua rolul artistului angrenat in cautarea, uneori prea cuminte, uneori prea didactica, dar cu siguranta permanent sensibila, a unei expresii plastice pozitive cu impact benefic asupra privitorului.
Fara teama de a gresi, Mircea Dragomirescu imbraca de la sine haina personajului negativ pe care o poarta cu naturalete si larghete. Aparenta lipsa de grija pentru suprafete, agresivitatea discret controlata a tusei, cromatica dura dar totusi proaspata - curata, abilitatea contactului nemijlocit cu privitorul, iata cateva semnalmente ce vin sa anunte o personalitate artistica transanta, puternica, substantial ofertanta.
Alex Serban se joaca si cocheteaza cu uratul, cu kitsch-ul. Angrenat intr-un tango poate inca putin ambiguu dar marcat de o mare deschidere pentru experiment, tanarul artist cauta suprafete surprinzatoare, neasteptate, la granita dintre urat si ludic, dintre expresia plastica si nevoia de soc vizual contemporan.
In final dar nu in cele din urma, venind de undeva aproape din afara conventiei-umbrela sub care se desfasoara acest proiect expozitional, in cautarea unei frumuseti aproape clasicizate vine Ilinca Oprea. Tanara artista isi marcheaza cautarile in teritoriul figurativului si al autoreprezentarilor. Se cauta pe sine, cauta fantasticul de dincolo de ea, frumusetea sinelui si a valentelor plurisemantice.
Nona Serbanescu – curator.

Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane este o organizatie non-profit infiintata in anul 2009 de artisti si manageri culturali din dorinta de a sustine si a incuraja valorile culturale romanesti contemporane.

Ne dedicam resursele pentru promovarea şi susţinerea artiştilor, in special a celor tineri, prin programe si proiecte menite sa faciliteze accesul publicului la manifestari culturale, artistice şi educaţionale dupa cum si prin incurajarea şi susţinerea accesului tinerilor artisti la studii, burse si cursuri de specialitate din orice domeniu specific artelor contemporane. O alta preocupare a Asociatiei vizeaza imbunatatirea perceptiei publicului larg asupra artei contemporane şi accesul unui numar cat mai mare de oameni la evenimente cu potenţial cultural-artistic contemporan precum si educarea populatiei in domeniul artelor contemporane, cu accent pe programe in spatiul public, dar si prin intermediul mass-media.

Partenerii media ai evenimentului sunt: B24Fun, Modernism.ro, Metropotam.ro, VeiozaArte.ro, Hotcity.ro, Vernisaje.com

Contact:
Nona Serbanescu
0752 161 848

sursa

Niciun comentariu: