miercuri, 9 martie 2011

Incepe seria de concerte „Muzica la Palatele Brancovenesti”

Stagiunea "Muzica la Palatele Brancovenesti", organizata de Centrul Cultural Palatele Brancovenesti in parteneriat cu Institutul Polonez, Centul Cultural al Republicii Ungare si Institutul Cultural Roman, include 12 recitaluri dedicate compozitorilor aniversati in acest an - Franz Liszt, George Enescu, Béla Bartók, Ignacy Jan Paderewski, Mihail Jora, potrivit Agentia de Carte.

In perioada 13 martie - 16 octombrie 2011, la Palatul Mogosoaia va avea loc a III-a editie a Stagiunii „Muzica la Palatele Brancovenesti”. Stagiunea continua de asemenea promovarea muzicii vechi si isi propune initierea unei integrale a trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.
Recitalul sustinut de Cvartetul Arcadia in data de 20 martie 2011, este organizat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman. Cvartetul Arcadia a absolvit cursurile de maiestrie sustinute de Cvartetul Belcea in perioada 2007-2009, in cadrul rezidentiatului ansamblului londonez la Ateneul Roman, un proiect al Institutului Cultural Roman.
Cvartetul Arcadia (Ana Török – vioara, Rasvan Dumitru – vioara, Traian Boala – viola, Zsolt Török – violoncel) s-a format in anul 2006 la Academia de Muzica „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, la clasa de muzica de camera a profesorului Nicusor Silaghi, membru al reputatului Cvartet Transilvan. Preocupati de extinderea continua a orizontului lor interpretativ, au participat la o serie de cursuri de maiestrie atat in Romania cat si in strainatate. In urma unei sustinute colaborari, incepute in anul 2008, Cvartetul Arcadia a devenit in aprilie 2009 membru al ECMA (European Chamber Music Academy).

sursa

Niciun comentariu: