sâmbătă, 10 septembrie 2011

Dan Miron “Coliziuni particulare”@Café Verona

COLIZIUNI PARTICULARE
Expoziţie personală Dan Miron / 15 – 30 septembrie

curator Mona-Silvia Timofte

Vernisaj 15 septembrie, ora 19.00

Café Verona (sub_Cărtureşti), Str. Arthur Verona nr. 13-15


Joi, 15 septembrie 2010, la ora 19.00 in Café Verona (sub_Carturesti) din Bucuresti va avea loc vernisajul expozitiei “Coliziuni particulare”. Expozitia reprezinta premiul acordat de Asociatia INSPIRED castigatorului Inspired – Illustration 2010, Dan Miron (http://www.concurs-inspired.ro/node/2560), premiat de asemenea cu un MacBook si un MobileMe oferite de iStyle.

Avand ca punct de plecare lucrarile cu tema “Eu caut Omul” premiate in cadrul concursului INSPIRED, dezvoltate ulterior spre teme precum particulele elementare si experimentele bio-chimice si fizice, “Coliziuni particulare” angajeaza privitorul intr-un joc al intrebarilor despre specia umana si despre societatea in care traim.

“Dan ne provoaca sa patrundem in interiorul Marelui Accelerator de Hadroni (Large Hadron Collider/ LHC) si sa facem un exercitiu unic de creativitate si inspiratie: sa ne inchipuim cum arata lumea accelerata la energii maxime a coliziunilor dintre protoni. Expozitia devine astfel o masinarie de freez-frame a experimentelor din Marele Accelerator, defragmentand nano-secunda cu nano-secunda ciocnirile dintre particule si transpunand pe panza, inghetate pentru a fi privite, cadre succesive ale unui cosmos care satirizeaza si ironizeaza lumea in care traim.”, a explicat Mona-Silvia Timofte, lector al Fundatiei Calea Victoriei.

Lucrarile expuse reflecta complexitatea personalitatii artistice a autorului. In ultimii 15 ani, Dan Miron a fost implicat in numeroase proiecte de scenografie pentru teatru (Teatrul Foarte Mic, Teatrul Mic, Teatrul Bulandra, Teatrul Maghiar de Stat), art direction, scenografie si ilustratie pentru film (productii TVR, Media Pro Pictures, Universal Pictures), advertising (Saga Film, Rollin Film, Castel Film) si de design de interior (Coca Cola HBC, Amsterdam Grand Cafe, Kristal Club).

In paralel, Dan Miron a participat la numeroase expozitii in Bucuresti (World Trade Center, Atelier 35, Art Point Gallery), cat si in alte orase europene (Centrul Cultural Roman, actual Institutul Cultural Roman din Londra, Raw Temple Gallery din Berlin).

”Fara a se incadra clar in vreuna dintre miscarile artei contemporane sau a se identifica cu o anumita generatie de artisti, Dan incearca mai degraba sa desfaca regulile fine art-ului decat sa le faca, gravitand intr-un univers dominat de ciocniri la energii inalte ale gandirii libere. ”, a mai completat Mona-Silvia Timofte.

Expozitia va fi deschisa pana la data de 30 septembrie 2011.

Juriul Inspired – Illustration 2010 a avut urmatoarea componenta:

Adriana Lucaciu, Prof. Univ. Dr., Decan al Facultatii de Arte si Design, Universitatea de Vest, Timisoara
Anamaria Pravicencu, Libraria Jumatatea Plina
Andy Sinboy, Illustrator & Graffiti Artist
Atena Elena Simionescu, Prof. Univ. Dr., Decan al Facultatii de Arte Plastice, Decorative si Design, Universitatea de Arte "George Enescu", Iasi
Ghica Popa, Designer
Livia Coloji, Ilustrator
Lucia Cristea, Conf. Univ. Dr., Facultatea de Design, Universitatea Tibiscus, Timisoara
Matei Branea, Ilustrator & Animator
Radu Calin Solovastru, Prof. Univ. Dr., Facultatea de Arte Plastice, Universitatea de Arta si Design, Cluj Napoca
Radu Pop, Designer
Stela Lie, Lect. Univ. Dr., Facultatea de Arte Plastice, Universitatea Nationala de Arte, Bucuresti

“Coliziuni particulare” incheie seria de evenimente generate de INSPIRED 2010 (evenimente de intrare in posesia premiilor pentru castigatorii concursului).

Asociatia INSPIRED (www.concurs-inspired.ro) va continua sa sustina tinerii artisti romani si in anul urmator, pregatindu-se acum de cea de-a cincea editie a concursului, care se va lansa la 3 octombrie 2011. Prin cele 9 domenii pe care le atinge, INSPIRED este dedicat in totalitate tinerilor artisti romani, oferindu-le acestora podiumul pe care acestia sa-si etaleze calitatile, in acord cu aspiratia lor de “a deveni”.

Masina oficiala: smart
Partener: Carturesti
Recomandat de: Sapte Seri, Calendarevenimente.ro
Parteneri media: Metropotam.ro, Modernism.ro, 4arte.ro, decosieco.ro
Organizator: Asociatia INSPIRED


Niciun comentariu: