miercuri, 25 ianuarie 2012

"Hugo" cel mai bun film 3D creat vreodata

Hugo a luat 11 nominalizari la Oscar: super productia de 170 de milioane de $ care a fost numita cel mai bun film 3D creat vreodata

In toamna criticii care l-au urmarit pentru prima data l-au numit cel mai bun film 3D live action din istorie. Si se pare ca nu a fost doar o lauda mareata. Primul film 3D realizat de Martin Scorsese a primit 11 nominalizari la Oscar in 2012, devenind cea mai nominalizata pelicula a anului.

Numele lui Martin Scorsese este pe buzele tuturor dupa ce regizorul de 69 de ani a reusit sa dea lovitura cu al sau Hugo, un film ce a costat aproape 170 de milioane de dolari. Regizorul a primit deja un Glob de Aur pentru aceasta pelicula cu care intra in cursa pentru Oscaruri la capitolul cel mai bun film si cel mai bun regizor. Distribuit de Paramount Pictures, filmul a fost lansat in SUA, in cinematografe pe 23 noiembrie 2011 si a facut incasari de 83 de milioane de dolari.

Hugo, primul film 3D al legendarului Martin Scorsese spune povestea magica a unui orfan care duce o viata secreta intr-o gara din Paris. Regizorul James Cameron a numit pelicula Hugo o capodopera si a declarat ca este filmul care foloseste cel mai bine 3D-ul dintre toate productiile realizate pana acum - inclusiv ale sale.

Filmul se bazeaza pe cartea pentru copii a lui Brian Selznick "The Invention of Hugo Cabret" si are in centru povestea unui pusti in Parisul anilor 1930 care traieste intr-o gara. Viata lui se intersecteaza cu cea a regizorului Georges Melies. Filmul nu esta doar o poveste minunata pentru copii ci si o lectie de istorie cinematografica si o scrisoare de dragoste perioadei de inceput a cinema-ului totul invelit intr-un peisaj 3D inovativ.

"Cred ca 3D-ul este foarte interesant pentru ca ii face pe actori sa fie mai expusi emotiilor. Fiecare miscare, intentie este redata mai precis" a declarat Scorsese.

Hugo (Asa Butterfield) un orfan in varsta de 12 ani, traieste in zidurile garii din Paris si are grija de ceasurile mecanice ale acesteia. Una dintre cele mai valoroase posesiuni ale lui Hugo este un om mecanic stricat, un dispozitiv cu infatisarea unui barbat cu un creion in mana, parca pregatit sa livreze un mesaj de o colosala importanta. Hugo este convins ca, daca va repara omul mecanic, acesta isi va putea scrie mesajul.

Pentru a reusi reparatia, baiatul fura bucati de jucarii dintr-un magazin, iar aventurile sale iesite din comun, petrecute la inceputul secolului trecut, se vor mai invarti in jurul unui carnet disparut, al unui desen extrem de familiar si-al magiei filmelor mute.

Din distributie fac parte: Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Asa Butterfield, Chloe Moretz, Jude Law, Ray Winstone, Christopher Lee, Helen McCrory, Frances de la Tour, Richard Griffiths, Emily Mortimer, Michael Stuhlbarg. In Romania ajunge pe 13 aprilie 2012.


Celebrul critic de film Roger Ebert i-a acordat lui Hugo 4 stele din 4 si a spus despre el: "Nu seamana cu nimic din ce a facut pana acum Martin Scorsese, insa este filmul in care a pus cel mai mult suflet. Un film 3D, de familie cu buget mare care ii oglindeste viata. Un mare artist a primit comanda de a face un film despre filme."

Martin Scorsese demonstreaza cu acest film nu numai ca este un geniu in domeniu, dar ar putea deveni stapanul tehnologiei 3D. Cei care au avut ocazia sa vada primele imagini au fost atat de impresionati de film si tehnica 3D, incat in timpul unei scene care infatisa o gara din Paris chiar credeau ca trenul din imagine va intra peste ei si ii va lovi.


Cu Hugo, Martin Scorsese are 6 filme in topul celor mai bune 250 de pelicule creat de IMDb alaturi de Goodfellas, Taxi Driver, Raging Bull, The Departed, Casino si Shutter Island.

Hugo are toate sansele sa fie pe lista celor mai bune filme facute 3D. Imaginea, povestea, personaje puternice, interesante si modul in care tehnologia 3D le imbina pe toate demonstreaza inca o data pasiunea fara margini a lui Martin Scorsese pentru film si dedicarea sa cu care incearca sa aduca intotdeauna ceva nou si mai bun in cinematografia mondiala.

sursa




Niciun comentariu: