Follow by Email

vineri, 9 august 2013

Mircea Cărtărescu a primit marele premiu al Festivalului Internaţional de Literatură de la Novi Sad

Scriitorul Mircea Cărtărescu a câştigat Premiul Internaţional pentru Literatură la festivalul de profil care se va desfăşura în oraşul sârb Novi Sad la sfârşitul lunii august, anunţă Asociaţia scriitorilor din Vojvodina, citată de agenţia de presă Tanjug, relatează site-ul InSerbia.info.

"Criticii îl consideră pe domnul Cărtărescu unul dintre cei mai distinşi autori postbelici, iar anul trecut a fost candidat la Premiul Nobel pentru Literatură", a remarcat Jovan Zivlak, directorul Festivalului Internaţional de Literatură de la Novi Sad.

"Această distincţie majoră nu reprezintă doar o recunoştinţă acordată unui excepţional scriitor individual, ci şi o recunoştinţă faţă de o cultură vitală, care şi-a reafirmat constant puterea şi măreţia, în pofida dificultăţilor întâmpinate", a adăugat Zivlak, reamintind că Mircea Cărtărescu a publicat peste 20 de cărţi de poeme şi proză, traduse în multe limibi.

România este invitată de onoare la Festivalul Internaţional de Literatură de la Novi Sad, care se va desfăşura în perioada 26 - 29 august.

În iulie, Mircea Cărtărescu a câştigat Spycher - Literaturpreis Leuk în Elveţia, distincţia urmând să îi fie înmânată la începutul lunii septembrie. Mircea Cărtărescu este laureatul premiului literar "Giuseppe Acerbi", Castel Goffredo, Italia - 2005, al Premiului Internaţional pentru Literatură de la Vilenica - 2011 şi al Premiului Internaţional pentru Literatură "Haus der Kulturen der Welt" 2012, Berlin

sursa: http://www.gandul.info/magazin/mircea-cartarescu-a-primit-marele-premiu-al-festivalului-international-de-literatura-de-la-novi-sad-11238230

Niciun comentariu: